Συγκλονιστικές εικόνες: Τα σαγόνια του καρχαρία σε… πρώτο πλάνο

Advertisement

Την απίστευτη και παράλληλα τρομακτική στιγμή που ένας μεγάλος, λευκός καρχαρίας άνοιξε τα τεράστια σαγόνια του και πήδηξε έξω από το νερό για να φάει την τροφή του κατέγραψε με την κάμερά του ένας φωτογράφος στη Νότια Αφρική.

Οι παρακάτω συγκλονιστικές εικόνες απεικονίζουν τον καρχαρία να τρώει με τα κοφτερά του δόντια το δόλωμα που κρεμόταν από ένα σκάφος γεμάτο με τουρίστες, οι οποίο έκαναν βόλτες στην περιοχή, προκειμένου να δουν από κοντά τα μεγάλα αυτά θαλάσσια ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον.

Ο 48χρονος φωτογράφος, Ρείνερ Σιμπφ, που τράβηξε τις εικόνες είπε ότι τραβήχτηκαν ενώ ο καρχαρίας κυνηγούσε μια φώκια κοντά στο σκάφος του.

Σημειώνεται ότι ο μεγάλος λευκός καρχαρίας είναι το μεγαλύτερο γνωστό αρπακτικό ψάρι. Μπορεί να φτάσει σε μήκος τα έξι μέτρα -αν και υπάρχουν αναφορές και για καρχαρίες που ξεπερνούν τα οκτώ- και συνήθως ζυγίζει μέχρι 2.240 χιλιόγραμμα.

Φτάνει σε ωριμότητα στη ηλικία των 15 ετών και μπορεί να ζήσει πάνω από 30 χρόνια, ενώ η ταχύτητα που αναπτύσσει στην κολύμβηση μπορεί να φτάσει τα 56 χλμ την ώρα!

Δείτε τις φωτογραφίες:

karxarias_1

karxarias_2

karxarias no afriki f

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement