Σοκαριστικές στιγμές φρίκης που δύσκολα πιστεύει κανείς

Advertisement

Το κλισέ λέει ότι μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις και πουθενά δεν είναι πιο αληθές αυτό από αυτές τις φωτογραφίες.

Κι αυτό γιατί απαθανατίζουν σοκαριστικές στιγμές φρίκης ή καταγράφουν εκφάνσεις του μεταφυσικού που δύσκολα πιστεύει κανείς.

Λειτουργώντας φυσικά ως ζοφερά ορόσημα τόσο της ευθραυστότητας της ζωής όσο και του απύθμενου βάθους της ανθρώπινης τραγωδίας…

Το φάντασμα της νοσοκόμας του σανατορίου

gghaotostgnsdfsefs1

Το Σανατόριο του Λούισβιλ στο Κεντάκι άνοιξε τις πύλες του το 1910 για να στεγάσει τους φυματικούς της επιδημίας φυματίωσης που χτύπησε τις ΗΠΑ. Ήταν μάλιστα τέτοιος ο αριθμός των κρουσμάτων που μεταξύ 1924-1961 περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι άφησαν εκεί την τελευταία του πνοή. Το πιο ζοφερό χαρακτηριστικό του σανατορίου ήταν μια τεράστια τσουλήθρα, σε γωνία 45 μοιρών, μέσω της οποίας τα πτώματα απορρίπτονταν στους υπόγειους μαζικούς τάφους.

Το σανατόριο έκλεισε τελικά το 1961 και έκτοτε παραμένει εγκαταλειμμένο. Η επίμαχη φωτογραφία τραβήχτηκε το 2005 και από τις έρευνες φαίνεται να πρόκειται για το πνεύμα μιας νοσοκόμας του σανατορίου ονόματι Μέρι Λι.

Σύμφωνα με τις πηγές, η άτυχη γυναίκα διατηρούσε παράνομη σχέση με γιατρό του ιδρύματος και όταν έμεινε έγκυος, καταντροπιασμένη από το γεγονός καθώς ήταν ανύπαντρη, κρεμάστηκε στο δωμάτιό της. Η εικόνα έπιασε το φάντασμά της την ώρα που βγαίνει από το δωμάτιο όπου απαγχονίστηκε, το 502…

Η φωτογραφία των τελειοφοίτων του Κολουμπάιν

gghaotostgnsdfsefs2

Με μια πρώτη ματιά, η παραπάνω εικόνα είναι μια τυπική σχολική φωτογραφία. Κι όμως, μέσα στις χαμογελαστές παιδικές φατσούλες καραδοκεί ο τρόμος ο ίδιος! Κι αυτό γιατί η εικόνα προέρχεται από την τάξη των τελειοφοίτων του Γυμνασίου Κολουμπάιν το 1999.

Παρατηρώντας κανείς την πάνω αριστερή γωνία της φωτογραφίας, θα δει τον 17χρονο Dylan Klebold και τον συνομήλικό του Eric Harris, αλλά και τον κολλητό τους Brooks Brown, που καμώνονται πως σκοπεύουν με όπλα την κάμερα.

gghaotostgnsdfsefs22

Η φωτογραφία απαθανατίστηκε την άνοιξη του 1999, λίγες μόλις εβδομάδες πριν από το μακελειό στο σχολείο στις 20 Απριλίου. Εκείνη την αποφράδα μέρα, οι Klebold και Harris έφτασαν αργοπορημένοι στο σχολείο και βλέποντας τον καλό τους φίλο Brooks, του είπαν να εξαφανιστεί αμέσως από μπροστά τους.

Οι δυο έφηβοι όρμησαν κατόπιν στο κυλικείο και άνοιξαν αδιακρίτως πυρ κατά των συμμαθητών τους, σκοτώνοντας 12 μαθητές, έναν καθηγητή και αφήνοντας 21 τραυματίες, πριν αυτοκτονήσουν…Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement