Σπάνια γεωμαγνητική καταιγίδα έκανε το Βόρειο Σέλας ορατό σε διάφορες περιοχές της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας [Εικόνες]

Advertisement

Σπάνια γεωμαγνητική καταιγίδα έκανε το Βόρειο Σέλας ορατό σε διάφορες περιοχές της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας


Με εκπληκτικά χρώματα γέμισε ο ουρανός σε διάφορες περιοχές της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας χθες εξαιτίας μιας σπάνιας γεωμαγνητικής καταιγίδας, η οποία προκάλεσε το Βόρειο Σέλας να γίνει ορατό σε πολύ μακρινές περιοχές.

Το Βόρειο Σέλας έγινε ορατό στις δύο πιο πάνω χώρες. Μάλιστα αν η εν λόγω καταιγίδα παραμείνει σε υψηλή ένταση, το φαινόμενο αναμένεται να γίνει ορατό από την Αλάσκα, στον Καναδά και σε μέρος της Ευρασίας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η εν λόγω γεωμαγνητική καταιγίδα είναι μια βαθμίδα πιο κάτω από την ηλιακή καταιγίδα. Η γεωμαγνητική καταιγίδα είναι αποτέλεσμα ενός ζεύγους από στεφανιαίες εκτινάξεις μάζας, που “έφυγαν” από τον Ήλιο στις 15 Μαρτίου και τώρα αλληλεπιδρούν με την ατμόσφαιρα της Γης και το γεωμαγνητικό της πεδίο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι εκτινάξεις μάζας έχουν απροσδόκητα συνδυαστεί καθώς επιτάχυναν την πορεία τους προς τη Γη, κάτι που εξηγεί το μέγεθος της γεωμαγνητικής καταιγίδας.

australis

eksi

epta

okto

one

pente

three

two

 

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement