Η στοιχειωμένη ιστορία της τελευταίας σωσίβιας λέμβου του Τιτανικού

Advertisement

Το τεράστιο πλοίο βυθίστηκε στον Βόρειο Ατλαντικό στις 23.40 την 14η Απριλίου του 1012. Ένα μήνα μετά βρέθηκε η τελευταία ξύλινη βάρκα του με τρία πτώματα μέσα της

Η βάρκα είχε παρασυρθεί 200 μίλια μακριά από το σημείο της βύθισης. Ένα από τα τρία πτώματα που βρεθήκαν μέσα φορούσε ακόμη το επίσημο σακάκι του από το δείπνο της τελευταίας βραδιάς.

Για τον Τιτανικό ξέρουμε σχεδόν τα πάντα. Ξέρουμε το μήκος, το πλάτος του, την πολυτέλεια και τον πλούτο του, ξέρουμε που βυθίστηκε, ξέρουμε πως εάν είχε εντοπιστεί 30 δευτερόλεπτα νωρίτερα το παγόβουνο, θα μπορούσε να το αποφύγει.

Ξέρουμε ότι το 4ο από τα φουγάρα του ήταν διακοσμητικό και μόνο τα τρία ήταν λειτουργικά. Ξέρουμε φυσικά για την περίφημη μπάντα των μουσικών που προτίμησε να παίζει μουσική μέσα στο κρύο ενώ το πλοίο βυθιζόταν, για να κρατήσει συντροφιά μέχρι τέλους.

Και φυσικά ξέρουμε ότι θα μπορούσαν να έχουν σωθεί όλοι οι επιβάτες εάν οι σωστικές λέμβοι, είχαν δοκιμαστεί, λειτουργούσαν οι τροχαλίες που τις κατέβασαν, και φυσικά αν πολλές από αυτές δεν έφευγαν άδειες…

titanic7

Μια από αυτές τις βάρκες, η στοιχειωμένη βάρκα, βρέθηκε έναν μήνα μετά από διερχόμενο πλοίο, το RMS Oceanic, στον Ατλαντικό 200 μίλια μακριά. Είχε παρασυρθεί από τα ρεύματα. Μέσα στην ξύλινη βάρκα βρέθηκαν 3 πτώματα σε πλήρη αποσύνθεση.

Το ένα από αυτά φορούσε το νυχτερινό του κοστούμι. Μέσα σε μια τσέπη υπήρχε και ένα χειρόγραφο καλοδιατηρημένο. Ήταν από την κοπέλα του που πριν λίγες ώρες είχε γίνει η αρραβωνιαστικιά του.

Όταν η βάρκα μισοβυθισμένη εντοπίστηκε, το πλήρωμα του Oceanic, έστειλε μια λέμβο να την τραβήξει.

titanic

Πιστεύεται ότι μέσα στη βάρκα υπήρχαν τουλάχιστον 20 άνθρωποι. Μετά τη βύθιση και καθώς η βάρκα απομακρύνονταν κάποιοι από εκείνους βούτηξαν στη θάλασσα για να πλησιάσουν διερχόμενο πλοίο που είδαν τα φώτα του και νόμιζαν ότι τους είχε εντοπίσει. Πέθαναν όλοι στα παγωμένα νερά.

titanicΔείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement