Το τάμπλετ των Ειδικών Δυνάμεων [Βίντεο]

Advertisement

Έχετε κινηθεί ποτέ βράδυ με άσχημο καιρό σε άγνωστο δασωμένο και ορεινό έδαφος, με μια πυξίδα ή με ένα απλό GPS; Όσοι ξέρουν, καταλαβαίνουν την δυσκολία!

Τώρα φαντασθείτε να πέφτετε στο κενό, βράδυ, μέσα στα πυκνά σύννεφα, από ύψος …7 χιλιομέτρων και μετά από λίγο, να ανοίγει το αλεξίπτωτο και θα πρέπει να προσανατολιστείτε και να κάνετε νυκτερινή πορεία στον αέρα για 40 λεπτά, για να προσγειωθείτε 50 χιλιόμετρα πιο πέρα, εκεί που θέλετε και να συνεχίσετε με τα πόδια!

Σχεδόν περίπατος, φαντάζει η πρώτη κίνηση, σε σχέση με τη δεύτερη!

Προετοιμασία για νυκτερινό άλμα

Προετοιμασία για νυκτερινό άλμα

Μιλάμε για άλματα στρατιωτικής ελεύθερης πτώσης με πλήρη φόρτο από μεγάλο ύψος, μέχρι 25.000 πόδια! Δεν έχουν καμιά σχέση με τα «τουριστικά» άλματα αναψυχής που εκτελούνται από οποιονδήποτε, σε ύψη που φτάνουν μέχρι 10.000 πόδια.

Γι’ αυτούς τους στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων, που η δουλειά τους επιβάλλει να ξέρουν να διεισδύουν από αέρα, απαιτούνται τα καλύτερα υλικά και φυσικά μέσα σ’ αυτά και όργανα προσανατολισμού και τήρησης κατεύθυνσης κατά τη νύκτα, πετώντας με το αλεξίπτωτο. Υπάρχουν τέτοια υλικά; Σαφώς και υπάρχουν και όσο η τεχνολογία προχωρεί, αναβαθμίζονται συνεχώς.

case-study-airborn-color

Ένα τέτοιο υλικό εμφανίζει η αμερικανική εταιρεία Αirborne Systems, που το ονομάζει «Pilot navaid». Για την ακρίβεια, συνεργάσθηκε με την Panasonic, η οποία παράγει ένα πολύ καλό και ανθεκτικό τάμπλετ, το Toughpad FZ-X1.

Οι πρώτοι έβαλαν το πρόγραμμα και οι άλλοι την έτοιμη συσκευή, για να βγάλουν τελικά, ένα πολύ καλό όργανο πλοήγησης αλεξιπτωτιστών το οποίο …μόνο καφέ δεν κάνει!Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement