Η Τέχνη του Πολέμου – Απίστευτες Στρατιωτικές φωτογραφίες!

Advertisement

Οι φωτογραφίες προέρχονται από έναν στρατιωτικό διαγωνισμό που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Βρετανία, τον Army Photographic Competition.

Τα φετινά αποτελέσματα δικαίωσαν κατά πολύ τους διοργανωτές καθώς ανέδειξαν εκπληκτικές φωτογραφίες από την παρουσία και δράση του βρετανικού στρατού εντός της βρετανικής επικράτειας αλλά και σε εμπόλεμες χώρες ανά τον πλανήτη.

Η ιδιαιτερότητα αυτού του διαγωνισμού είναι ότι απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι οι φωτογράφοι να ανήκουν στο δυναμικό του βρετανικού στρατού.

Καθώς όμως η Βρετανία δίνει το παρόν σε σημαντικές διεθνείς ασκήσεις και διοργανώσεις, αλλά φυσικά και σε  πολεμικά μέτωπα και συγκρούσεις ανά τον κόσμο, οι Βρετανοί αξιωματικοί και στρατιώτες είχαν αξιοσημείωτες photo oportunities και έτσι το αποτέλεσμα του διαγωνισμού μας άφησε με το στόμα ανοιχτό!

Οι φωτογραφίες προέρχονται τόσο από ερασιτέχνες ένστολους φωτογράφους, αλλά και από επαγγελματίες στρατιωτικούς φωτογράφους. Κατ εξαίρεση επομένως υπάγονται συμμετοχές στον διαγωνισμό και μέλη του πολιτικού προσωπικού του βρετανικού στρατού

Δείτε τις φωτογραφίες που ξεχώρισαν (στο τέλος του άρθρου ακολουθούν και βίντεο):Επαγγελματική Κατηγορία Πορτοφόλιο: Λοχίας Paul Morrison, RLC
– Στρατιωτης δίνει τις πρώτες βοήθειες σε τραυματισμένη από έκρηξη γυναίκα


Επαγγελματική Κατηγορία Πορτοφόλιο: Λοχίας Paul Morrison, RLC
– Στρατιώτης κουβαλά τον «τραυματία» σύντροφο του στις πεδιάδες του Καναδά, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης


Επαγγελματική Κατηγορία Πορτοφόλιο: Λοχίας Paul Morrison, RLC
– Τελετή Αποφοίτητησης


Επαγγελματική Κατηγορία Πορτοφόλιο: Λοχίας Paul Morrison, RLC –
Τελετουργική ρήψη βλημάτων 305 χιλ. επ’ ευκαιρίας του εορτασμού των 93ων γεννεθλίων του Δούκα του Εδιμβούργου, μπροστά σε ενθουσιώδες κοινό.

Επαγγελματική Κατηγορία Πορτοφόλιο: Λοχίας Paul Morrison, RLC – Οι Royal Dragoon Guards, μια έφιππη μονάδα του βρετανικού στρατού, σε επετειακή παρέλαση στο ΓιορκΕπαγγελματική Κατηγορία Πορτρέτο: Λοχίας Russ Nolan, RLCΕπαγγελματική Κατηγορία Αθλητισμός: Graeme Main, από το περιοδικό Soldier Magazine
– Γυναίκες στρατιωτικοί- μποξέρ, στους φετινούς αγώνες Common Wealth Games της Γλασκώβης.

Επαγγελματική Κατηγορία Στρατιωτική Ζωή: Λοχίας Mark Webster, RLC – Στρατιωτικά Γυμνάσια στον Καναδά κατά τη διάρκεια της » Ex Prairie Storm 2 «

Ερασιτεχνική Κατηγορία Πορτοφόλιο: Δεκανέας Dean Docwra, Queen’s Royal Hussars – Αθλητική Διοργάνωση «Inter Squadron Boxing night»

Ερασιτεχνική Κατηγορία Πορτοφόλιο: Δεκανέας Dean Docwra, Queen’s Royal Hussars – Στρατιωτικό Κοιμητήριο της Νορμανδίας

Ερασιτεχνική Κατηγορία Πορτοφόλιο: Δεκανέας Dean Docwra, Queen’s Royal Hussars – «Η όψη των 120χιλ»

Καλύτερη Φωτογραφία Κοινού: Δεκανέας Jamie Peters, RLC -Η φωτογραφία δείχνει ένα Air Corp Apache στο φεστιβάλ κοινού Royal International Air Tattoo. Κατά τη διάρκεια της επίδειξης χρησιμοποιήθηκαν πυροτεχνήματα για να προσομοιωθεί (σε ένα βαθμό) η δύναμη πυρός που το ελικόπτερο δέχεται, όταν Apache πετούν πάνω από μια μεγάλη έκρηξη.
Τέλος διακρίθηκαν οι παρακάτω αξιωματικοί στις αντίστοιχες κατηγορίες:
Ερασιτεχνική Κατηγορία Πορτρέτο:
Δεκανέας Ian Chapman, Royal Engineers
Ερασιτεχνική Κατηγορία Αθλητισμός: Δεκανέας James McAllister, Defence School of Photography
Ερασιτεχνική Κατηγορία Στρατιωτική Ζωή: Δεκανέας Dean Docwra, Queen’s Royal Hussars
Στρατιωτικά Multimedia: Δεκανέας Luisa Scott, RLC
Δείτε παρακάτω βίντεο που δημοσίευσε η Daily Mail

Advertisement