Η θωρακισμένη λιμουζίνα του Πούτιν -Το Ρωσικό «Beast» [Βίντεο]

Advertisement

Όλοι γνωρίζουμε το «τέρας», την τεραστίων διαστάσεων και μοναδική στον κόσμο λιμουζίνα του Μπαράκ Ομπάμα, γνωστή και ως «The Beast» που του προφέρει απαράμιλλη ασφάλεια σε κάθε του μετακίνηση, εντός ή εκτός των ΗΠΑ.

(φωτογραφίες: Mercedes Benz)
Ως «αιώνιοι» ανταγωνιστές δεν θα μπορούσε να μην έχει ένα ανάλογο όχημα και ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, αν και κάπως πιο ταπεινό από αυτό του Αμερικανού ομολόγου του.


Ο Πούτιν έχει ως επίσημο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του την Mercedes 600 Pullman Guard, σαν και αυτή που τον παρέλαβε την Παρασκευή από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, όταν και προσγειώθηκε.

(φωτογραφίες: Mercedes Benz)
Το αυτοκίνητο δεν είναι απλώς μια διευρυμένη έκδοση της S-Class της Mercedes, αλλά είναι η κορυφαία εκδοχή της, με το όλο κονσεπτ να βασίζεται στην ναυαρχίδα της σειράς, την 600αρα, με μεγαλύτερο μήκος, δεκάδες επιπλέον αξεσουάρ άνεσης και με ειδική θωράκιση για να προστατεύει τους επιβάτες της από κάθε πιθανή απειλή.

(φωτογραφίες: Mercedes Benz)
Το αυτοκίνητο που κινείται από το κλασσικό 6λιτρο κινητήρα που έχει δεχθεί βελτιώσεις και τώρα φτάνει τα 6,6 λίτρα, έχει μεγαλύτερο πατωμα κατά 1,5 μέτρο, ενώ διαθέτει όλα τα σύγχρονα συστήματα τεχνολογίας, τα οποία και εξασφαλίζουν ένα πλήρες conference χώρο για τον Πρόεδρο.

(φωτογραφίες: Παντελής Σάιτας/ΑΠΕ)
Η Mercedes 600 Pullman Guard που πρωτοπαρουσιάστηκε από τον Γερμανό κατασκευαστή το 2008 (ένα καινούργιο μοντέλο, η Mercedes Maybach Pullman παρουσιάστηκε πέρσι τέτοια εποχή) κόστισε στο Ρωσικό δημόσιο σύμφωνα με πληροφορίες 1.620.000 δολάρια.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement