Το όνειρο του Σπάιντερμαν γίνεται πραγματικότητα: Τεχνολογία από ιστό αράχνης [Βίντεο]

Advertisement

To όνειρο του Σπάιντερμαν γίνεται πραγματικότητα μισό αιώνα μετά!

Επιστήμονες θα χρησιμοποιήσουν το μετάξι που παράγουν οι αράχνες για να δημιουργήσουν τον ιστό τους για την κατασκευή αλεξίσφαιρων γιλεκών και όχι μόνο!

Το μετάξι της αράχνης έχει τεράστια ανθεκτικότητα, για την ακρίβεια είναι πέντε φορές πιο ανθεκτικό από το ατσάλι, ενώ μπορεί να απορροφήσει τρεις φορές περισσότερη ενέργεια από το Kevlar, το συνθετικό υλικό που χρησιμοποιείται στα αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Ταυτόχρονα έχει υψηλή θερμική και ηλεκτρική αγωγιμότητα, αλλά και αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Όλες αυτές οι μοναδικές ιδιότητές του έδωσαν την ιδέα στους ερευνητές να το χρησιμοποιήσουν για αλεξίσφαιρα γιλέκα και σχοινιά για ανελκυστήρες, καθώς επίσης για ιατρικά ράμματα ή και μαλακτικές κρέμες που τρέφουν τα μαλλιά.

Ωστόσο προς το παρόν, σύμφωνα με το περιοδικό Chemical & Engineering News, ανάμεσα στους κατασκευαστές τεχνητού μεταξιού αράχνης βρίσκονται ορισμένες μικρές και φιλόδοξες εταιρείες και όχι βιομηχανικοί κολοσσοί.

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement

Το ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.