Το τρένο χρυσού των Ναζί -Έτοιμοι για ανασκαφή οι κυνηγοί θησαυρών

Advertisement

Ένα χρόνο μετά τον εντοπισμό της τοποθεσίας, που είναι θαμμένο το μυστηριώδες γεμάτο χρυσό τρένο των Ναζί, κυνηγοί θησαυρών από την Πολωνία είναι έτοιμοι να ανακαλύψουν αν υπάρχει πραγματικά.

Ο Αντρέας Ρίχτερ και ο Ράιοτρ Κέπερ θα είναι οι επικεφαλής αυτής της ανασκαφής σε ένα σημείο των παλιών σιδηροδρομικών γραμμών μεταξύ των πόλεων, Βρότσλαβ και Βάλτζμπριχ στην Πολωνία.

Ομάδα 35 ερευνητών βρίσκεται σε πυρετώδεις προετοιμασίες και αναμένεται να ξεκινήσουν τις εργασίες τους την Τρίτη, με τρεις τρύπες.

«Το τρένο δεν είναι μία βελόνα στα άχυρα. Αν είναι εκεί, εμείς θα το βρούμε», λέει ο εκπρόσωπος της ομάδας Andrzej Gaik στο AFP.

«Αν βρούμε μία σήραγγα, θα είναι και αυτό επιτυχία. Ισως το τρένο είναι κρυμμένο στο τούνελ», προσθέτει.

Πιστεύεται πως η όλη επιχείρηση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Πέμπτη το αργότερο.

Η πολωνική αστυνομία, η πυροσβεστική και ο στρατός προσφέρθηκαν να βοηθήσουν, ωστόσο Πολωνοί αξιωματούχοι αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στην αναζήτηση.

«Μπορεί να υπάρχει ένα τούνελ, αλλά δεν υπάρχει τρένο», υποστηρίζουν.

Ο θρύλος αναφέρει πως υπήρχαν αμαξοστοιχίες γεμάτες με χρυσό και κοσμήματα, οι οποίες κατευθύνονταν στο Βερολίνο προς τα τέλη του πολέμου.

Επί δεκαετίες κυκλοφορούσαν φήμες ότι ένα τρένο των Ναζί είχε «εξαφανιστεί» μέσα σε μια σήραγγα κοντά στα σύνορα της Πολωνίας με τη Γερμανία, ενώ πλησίαζαν στην περιοχή οι δυνάμεις του Κόκκινου Στρατού.

iefimerida.gr

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement