Τρία νέα μέλη υποδέχθηκαν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό [Βίντεο]

Advertisement

Τρία νέα μέλη έχει πλέον το πλήρωμα του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού.

Οι καταπακτές στο διαστημικό σταθμό και στον φορέα Soyuz MS-02 άνοιξαν στις 8.20 π.μ. EDT, σηματοδοτώντας την άφιξη στο διαστημικό σταθμό τον αστροναύτη Shane Kimbrough και τους κοσμοναύτες Sergey Ryzhikov και Andrey Borisenko της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos.

Ο πυραυλικός φορέας Soyuz MS-02 συνδέθηκε με την μονάδα Poisk του διαστημικού σταθμού στις 5:52 π.μ. Κατά τη στιγμή της σύνδεσης, το διαστημικό σταθμό πετούσε με 251 μίλια την ώρα πάνω από τη νότιο Ρωσία.

Τα τρία νέα μέλη υποδέχθηκαν οι Διοικητής Anatoly Ivanishin της Roscosmos η μηχανικός Kate Rubins της NASA και ο Takuya Onishi της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης, που είναι πάνω στο σταθμό από τον Ιούλιο. Το νέο πλήρωμα θα περάσει λίγο περισσότερο από τέσσερις μήνες μαζί πάνω στο διαστημικό σταθμό, επιστρέφοντας στη Γη στα τέλη του Φεβρουαρίου.

Τα μέλη του πληρώματος θα συμβάλουν σε περισσότερα από 250 ερευνητικά πειράματα που βρίσκονται σε εξέλιξη πάνω στο διαστημικό σταθμό, σε διάφορους τομείς, όπως την βιολογία, την Επιστήμη της Γης, στην ανθρώπινη έρευνα, τις φυσικές επιστήμες και την ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Πηγή: pronews.gr

Advertisement