Βιάζεται να βυθίσει τον Ελληνικό Στόλο ο Αρχηγός του τουρκικού Ναυτικού… – Τι δήλωσε σε εφημερίδα

Advertisement

Οι κινήσεις του τουρκικού Στόλου μέχρι τις ακτές της Αττικής, η περικύκλωση της Σκύρου, οι ενέργειες στις Κυκλάδες, όλα αυτά που αφελώς τα ελληνικά ΜΜΕ (ακόμα και αυτά που υποτίθεται ότι «ειδικεύονται» στην άμυνα) χαρακτηρίζουν ως «κρουαζιέρες των Τούρκων» δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια καλά σχεδιασμένη προετοιμασία του τουρκικού Ναυτικού για να είναι έτοιμο να εμπλακεί σε σύρραξη με την Ελλάδα.

Αυτό ακριβώς λέει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τζουμχουριέτ» ο Αρχηγός του τουρκικού Ναυτικού Μπουλέντ Μποστάνογλου, όπου τονίζει ότι το δικαίωμα της Ελλάδας να ανακηρύξει ζώνη χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Αιγαίο είναι αφορμή πολέμου για την Τουρκία, αλλά λέει και κάποια άλλα πράγματα πολύ ενδιαφέροντα.

Και σίγουρα έχει ιδιαίτερη σημασία το ότι τα λέει για πρώτη φορά και στην σημερινή συγκυρία…:

-«Η Τουρκία είναι μια χώρα με μεγάλη ναυτική παράδοση και δεν μπορεί να ανεχθεί τέτοιες κινήσεις.

-«Αν η Ελλάδα το επιχειρήσει θα τους χτυπήσουμε και θα νικήσουμε

-«Από το 2023 το τουρκικό Ναυτικό με την ολοκλήρωση του προγράμματος του μίνι αεροπλανοφόρου, τη νέα γενιά αντιτορπιλικών (TF-2000), τη νέα γενιά φρεγατών (TF-400) και τη νέα γενιά κορβετών του προγράμματος MIlgem θα είναι παγκόσμια δύναμη».

-«Το Αιγαίο και η Μεσόγειος είναι στρατηγικός χώρος για την Τουρκία και θα τον υπερασπιστεί, ενώ δεν θα επιτρέψει στην Ελλάδα να τους αποκλείσει από την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στο Αιγαίο!
-Οι συμφωνίες Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου έχουν ως στόχο να «περικυκλώσουν» την Τουρκία αλλά αυτό το τουρκικό Ναυτικό δεν θα το επιτρέψει…

Μια συνέντευξη που απλά προδιαγράφει το μέλλον και διαψεύδει τους πασιφιστές

BOSTANOGLOU_SYNENTEYXI

Advertisement