Βροχή πλάσματος στον Ήλιο (VIDEO)

Advertisement

Βροχή πλάσματος στον Ήλιο:
Στον Ήλιο δεν υπάρχει μεγάλη καύση τον τελευταίο καιρό, αλλά υπάρχει κάτι περισσότερο στην ηλιακή δραστηριότητα από τις φωτοβολίδες που δημιουργεί κατά διαστήματα . Για παράδειγμα, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου του 2012 ο ερασιτέχνης αστρονόμος Michael Buxton από το Ocean Beach, της Καλιφόρνια, παρατηρεί ένα δυναμικό επεισόδιο από “βροχή πλάσματος” στο δυτικό άκρο του Ήλιου. Κάντε κλικ στο video για να δείτε το φαινόμενο αυτό σε κίνηση:
 

Η ταινία, η αυτή συναρμολογείται από μια σειρά εκθέσεων του λεπτού που λαμβάνονται για
περίοδο 2 ωρών την 15 Σεπτέμβρη του 2012, και δείχνει “σταγονίδια” του πλάσματος μεγέθους όσο περίπου η Σελήνη που στροβιλίζονται και κατά μήκος των γραμμών του μαγνητικού πεδίου από την ατμόσφαιρα του Ήλιου στην επιφάνεια του Ήλιου.

Αυτό το video ήταν για να δείτε το πώς βρέχει στον Ήλιο, με το σύννεφο καταιγίδας, που τον περιβάλλει γνωστό και ως “prominence”.Μετά από αυτό το δυτικό άκρο του Ήλιου είναι ηλιόλουστο και πάλι.

Video: Για της Ελλάδας το γαμώτο! Τα συμπεράσματα δικά σας

Advertisement

Τα συμπεράσματα δικά σας και για την ωμή αλήθεια των πραγμάτων, και για το τι επιδιώκουν απελπισμένα να μας πασάρουν τα ελληνικά ΜΜΕ και σε ποια πραγματικότητα θέλουν να μας χώσουν….

Επιστήμονας παραδέχεται ότι η ύπαρξη Ερπετοειδών είναι πιθανή (VIDEO)

Advertisement

  Ο χημικός PhD Ronald Breslow μόλις δημοσίευσε μια έρευνα, που παραδέχεται την ύπαρξη προηγμένων αρχαίων ερπετοειδών πολιτισμών, και μάλιστα εκδόθηκε στην American Chemical Society.

ΠΗΓΗ

Θεαματικά γιγαντιαίο σύννεφο σαν μανιτάρι πάνω από το Πεκίνο, Κίνα (VIDEO)

Advertisement

Σύννεφο σαν μανιτάρι Αυτό το εντυπωσιακό θέαμα είναι από το βράδυ της Πέμπτης.
Το σύννεφο μανιταριού γυρίστηκε από τους Κινέζους εργαζόμενους από τα γραφεία τους που είχαν μια υπέροχη θέα.
Εξέφρασαν, ως επί το πλείστον, έκπληξη,για το όπως η φύση μπορεί να είναι εντυπωσιακή, όταν θέλει να είναι, και αυτό είναι σίγουρο.

ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΚΑΝΕΙ ΚΥΚΛΟΥΣ ΨΕΚΑΖΟΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ. (VIDEO)

Advertisement

Το αεροπλάνο έκανε 6 ομόκεντρους κύκλους και μετά εξαφανίστηκε!  Να δω τι θα πουν οι ειδήμονες τώρα..ΠΗΓΗ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΤΝΑ (VIDEO)

Advertisement

Aπίστευτες σκηνές από την Αίτνα στη Σικελία, Ιταλία.

Ημερομηνία παρατήρησης: Αυγ 2011
Τοποθεσία την παρατήρηση: Αίτνα, Σικελία, Ιταλία

ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ; (VIDEO)

Advertisement

Ο Ερμής βρίσκεται τόσο κοντά στον Ήλιο ώστε είναι πολύ δύσκολο να τον διακρίνουμε καθαρά από τη ΓΗ.  Επιπλέον είναι και μικρός, ελάχιστα μόνο πιο μεγάλος από τη Σελήνη.  Η ηλιακή του ημέρα (από ανατολή σε ανατολή) διαρκεί διπλάσιο χρόνο (176 γήινες ημέρες) απ’ ότι το έτος του. 
Σε απόσταση μικρότερη των 70 εκατομμυρίων χιλιομέτρων ο πλησιέστερος αυτός πλανήτης στον Ήλιο καψαλίζεται συνεχώς από τις ακτίνες του.  Η επιφάνεια του Ερμή μοιάζει πάρα πολύ με την επιφάνεια της Σελήνης, ενώ αντίθετα το εσωτερικό του μοιάζει περισσότερο μ’ αυτό της Γης.
Χωρίς ουσιαστική ατμόσφαιρα γύρω από τον Ερμή δεν υπάρχουν ούτε άνεμοι ούτε βροχές, δεν υπάρχει όμως ούτε προστασία από τη ζέστη ή από το κρύο.
 Στο αφήλιο του οι μεσημεριανές θερμοκρασίες στην επιφάνεια φτάνουν τους 285 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο περιήλιο η θερμοκρασία ξεπερνάει τους 430 βαθμούς Κελσίου.  Στη θερμοκρασία αυτή το ατσάλι χρειάζεται μερικά μόνο λεπτά για να κοκκινίσει ή να λιώσει ένα κομμάτι μόλυβδου. Αντίθετα, οι μακρύτατες νύχτες του Ερμή είναι ιδιαίτερα παγερές και φτάνουν τους -180 βαθμούς Κελσίου. Θα αρκούσαν δηλαδή μερικά μόνο λεπτά στην επιφάνεια του Ερμή για να μετατραπεί κάποιος σε παγοκολόνα.


Και όμως υπάρχουν κάτι περίεργα σχήματα μέσα στους κρατήρες στην επιφάνεια του Ερμή με ασυνήθιστες γεωμετρικές γωνίες.. Σχήματα που παραπέμπουν σε εγκαταλελειμμένα κτήρια,  σκεπασμένα με χώμα και φθαρμένα από άγνωστες μεταβολές,  που σίγουρα δεν είναι δημιουργήματα της φύσης.  Μερικά έχουν εμβαδόν πάνω από 10τετραγωνικά χιλιόμετρα και σίγουρα μπορούμε να πούμε πως είναι τεράστια.  Φυσικά πολλοί θα μιλήσουν για παιχνίδια του φωτός και λόγω ανεπάρκειας  χειροπιαστών στοιχείων, θα καταδικάσουν αυτές τις εικόνες.  Ένας αρχαιολόγος  όμως όχι πριν την ανασκαφή και την ανακάλυψη κάποιου άγνωστου πολιτισμού.


ΠΗΓΗ

Ειμαστε Ετοιμοι για το Παγκοσμιο Νομισμα; (video)

Advertisement

Ο Γάλλος οικονομολόγος, Φρεντερίκ Λορντόν, διαθέτει κάποιες πρωτότυπες προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων της παγκόσμιας οικονομίας. Ανάμεσα σε αυτές ανήκει η δημιουργία μιας Διεθνούς Ένωσης Διακανονισμών, ώστε να μην υπάρχουν εμπορικοί πόλεμοι, όπως άλλωστε πρότεινε στο παρελθόν ο Κέινς. Επίσης, ο Λορντόν εισηγείται ένα ευρώ δύο επιπέδων: Ενιαίο νόμισμα στις διεθνείς συναλλαγές των κρατών–μελών, αλλά με ευέλικτη ισοτιμία, κατά το πρότυπο της ICU, στο εσωτερικό τους.

Και ένας ακόμη οικονομολόγος όμως, ο Τζόζεφ Στίγκλιτς, επαναφέρει μια άλλη, ξεχασμένη ιδέα του Κέινς, την ιδέα για ένα παγκόσμιο νόμισμα, το περίφημο bancor. Η πρόταση του Στίγκλιτς είναι, βέβαια, αρκετά μετριοπαθής, καθώς στηρίζεται στη διεύρυνση ενός ήδη υπάρχοντος θεσμού, των όχι και τόσο εύηχων «Ειδικών Τραβηκτικών Δικαιωμάτων» (SDR’s) που εκδίδει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Δείτε το βίντεο :


ΠΗΓΗ

Advertisement