Άγνωστο φλεγόμενο αντικείμενο στον ουρανό της Ρόδου (Video)

Advertisement

Το video που ακολουθεί δείχνει ένα φλεγόμενο αντικείμενο στον ουρανό της Ρόδου. Ο τίτλος όμως που έδωσαν στο YouTube είναι :
Άγνωστο φλεγόμενο αντικείμενο κατέπεσε στην Ρόδο.

Δεν γνωρίζουμε τι συνέχεια, πάντως από αυτό που βλέπουμε στο video το αντικείμενο είναι ακίνητο στον ουρανό,και είναι πραγματικά μυστήριο για το τι μπορεί να είναι. 

Πρωτοφανής καταιγίδα στην Κίνα (VIDEO)

Advertisement

Ένα εντυπωσιακό θέαμα κατέγραψαν κάμερες τηλεοπτικού σταθμού στην Κίνα, με αστραπές να διατρέχουν όλο τον ουρανό. Το θέαμα είναι πράγματι ασυνήθιστο τόσο διάρκεια όσο και με τις «τροχιές» των αλλεπάλληλων σατραπών. Για οτιδήποτε άλλο μπορεί να διακρίνετε στο βίντεο τα σχόλια δικά σας.

ΠΗΓΗ

Εικόνες σοκ από την εξαφάνιση των θαλάσσιων πάγων (VIDEO)

Advertisement

Στην Αρκτική η συρρίκνωση αγγίζει το 15% ετησίως
Εικόνες σοκ από την εξαφάνιση των θαλάσσιων πάγων
Ο υπέροχος Λευκός Βόλος.
Πριν από λίγα 24ωρα η NASA έδωσε στη δημοσιότητα τον «Λευκό Βόλο», μια υπέροχη εικόνα της Γης από το Διάστημα η οποία απεικονίζει με λεπτομέρεια τους παγετώνες και τους θαλάσσιους πάγους στις αρκτικές περιοχές και τον Βόρειο Πόλο. Χθες η αμερικανική υπηρεσία δημοσίευσε επίσης μια σειρά από φωτογραφίες οι οποίες δείχνουν τη συρρίκνωση που έχουν υποστεί οι θαλάσσιοι πάγοι στην Αρκτική τις τελευταίες δεκαετίες.

Οι εικόνες παρουσιάζουν την δραματική μείωση της παγοκάλυψης στην περιοχή. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών κάθε χρόνο χάνεται το 15% των θαλάσσιων πάγων στην Αρκτική. Οπως εκτιμούν οι επιστήμονες τα προσεχή χρόνια τα καλοκαίρια δεν θα υπάρχει εκεί καθόλου θαλάσσιος πάγος και οι αρκτικές περιοχές θα μπορούν να προσεγγίζονται άνετα με πλωτά μέσα.

Η συρρίκνωση των θαλάσσιων πάγων έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις τόσο στο τοπικό αλλά και το παγκόσμιο περιβάλλον ενώ κινδυνεύουν διάφορα είδη ζώων όπως οι πολικές αρκούδες και οι φώκιες που βασίζουν την επιβίωση τους στην παρουσία των θαλάσσιων πάγων.

Οι θαλάσσιοι πάγοι στην Αρκτική το 1980


Οι θαλάσσιοι πάγοι στην Αρκτική το 2012 έχουν υποστεί δραματική συρρίκνωση  

Δείτε ένα βίντεο της συρρίκνωσης των θαλάσσιων πάγων της Αρκτικής 

ΠΗΓΗ

Πως θα γίνετε χαρτογράφοι της Σελήνης (VIDEO)

Advertisement

  Θέλετε να συνεισφέρετε στην επιστήμη της Σελήνης;

Αν ναι τότε μπορείτε να γίνετε μέλος της ομάδας του Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) και να διερευνήσετε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης από τη Σελήνη, ψάχνοντας σημαντικά – για τους πλανητικούς επιστήμονες – χαρακτηριστικά της.

Το MoonMappers project βρίσκεται στην διαδικτυακή διεύθυνση: cosmoquest.org/mappers/moon/
και απευθύνεται σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την επιστήμη – χωρίς να είναι επιστήμονες.
Ένας από τους βασικούς στόχους της CosmoQuest είναι ο εντοπισμός κρατήρων στην επιφάνεια της Σελήνης. Κι αυτό γιατί από τους κρατήρες προκύπτουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την επιφάνεια, όπως ποια είναι η ηλικία της, πόσο παχύ είναι το σεληνιακό έδαφος, τι είδους διάβρωση συνέβη και ποια είναι η σύνθεση του σεληνιακού εδάφους κάτω από την επιφάνεια.

Με μια απλή εγγραφή γίνεστε μέλος της ομάδας και αρχίζετε την έρευνα.

Ας σημειωθεί ότι οι Paul Davies και Robert Wagner από το πανεπιστήμιο της Αριζόνα πριν από μερικούς μήνες υποστήριξαν ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες φωτογραφίες της Σελήνης από την αποστολή Lunar Reconnaissance Orbiter της NASA θα πρέπει να ερευνηθούν εξονυχιστικά και για ίχνη από εξωγήινους επισκέπτες!

ΠΗΓΗ

Θα μπορούσε αυτό το κρανίο να ανήκει σε… εξωγήινο; (VIDEO)

Advertisement

Ένα αφύσικα μεγάλο με περίεργο σχήμα κεφάλι μούμιας, που βρέθηκε πριν από χρόνια στο Περού, έχει πυροδοτήσει τις τελευταίες ημέρες κύκλο συζητήσεων για το αν θα μπορούσε να ανήκει σε εξωγήινο πλάσμα (στη φωτογραφία)!
Σύμφωνα με ομάδα ανθρωπολόγων, με επικεφαλής τον Renato Davila Riquelme, από το μουσείο Privado Ritos Andinos στην πόλη Κούσκο του Περού ……
όπου φυλάσσεται το κρανίο, αυτό θα μπορούσε να ανήκει σε κάποιο μωρό, αφού τα λείψανα παραπέμπουν σε πλάσμα μόλις 50 εκατοστών. Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, σε πολλές φυλές υπήρχαν τεχνικές με τις οποίες διαμόρφωναν τα κρανία των παιδιών από όταν ήταν μωρά ακόμα, ώστε να αποκτήσουν μακρόστενο σχήμα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των ανθρωπολόγων, το συγκεκριμένο κρανίο, μοιάζει περισσότερο με τριγωνικό και αυτό έχει οδηγήσει ερευνητές να δηλώνουν πως δεν μπορούν να αποκλείσουν την περίπτωση να μην είναι γήινο: “Έχει μια μη ανθρώπινη εμφάνιση, καθώς το κεφάλι είναι τριγωνικό και το μέγεθός του είναι σχεδόν το ίδιο με του σώματός του. Αν ολόκληρο το σώμα είναι 50 εκατ. τότε τα 25 αναλογούν μόνο στο κεφάλι του! Στην αρχή πιστεύαμε ότι πρόκειται για το σώμα ενός παιδιού αλλά στη συνέχεια ομάδα επιστημόνων(σημ pyles.tv: τα ονόματα τους δεν αναφέρονται) διαπίστωσε πως αυτό αποτελείται μεν από μαλακά τμήματα όπως αυτά ενός μωρού, αλλά και από σκληρά που υπαρχουν μόνο σε ενήλικες”.

ΠΗΓΗ

ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ ΔΙΠΛΟ ΕΨΙΛΟΝ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ-ΚΡΗΤΗ…ΔΙΠΛΟ ΕΨΙΛΟΝ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ…ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΠΥΛΩΝ…ΜΑΓΙΑΣ… (VIDEO)

Advertisement

Ο υπουργός Τουρισμού της μεξικανικής πολιτείας Καμπέτσε, Λουίς Αουγκούστο Γκαρσία Ροσάντο, δήλωσε πρόσφατα…
πως υπάρχουν νέα στοιχεία σχετικά με επαφές του πολιτισμού των Μάγια με εξωγήινες οντότητες. Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από την μετάφραση ορισμένων μυστικών κωδικών, τους οποίους η κυβέρνηση κρατούσε μυστικούς σε υπόγειες αποθήκες.
Η κυβέρνηση του Μεξικό έχει δώσει επίσημη άδεια στον Τζούλια-Λεβί να κινηματογραφήσει σε μέρη μέχρι τώρα άγνωστα, όπως ‘δωμάτια’ της πυραμίδας στο Καλακμούλ τα οποία δεν έχουν εξερευνηθεί ποτέ. Σύμφωνα με το Ρόιτερ, η Γουατέμαλα μπορεί να μην διαθέτει απόρρητα έγγραφα για UFO, ωστόσο είναι κι αυτή έτοιμη να αποκαλύψει καλά κρυμμένα αρχαιολογικά μυστικά στον παραγωγό. Όπως μάλιστα είπε ο υπουργός Τουρισμού της Γουατεμάλας, Γκιγιέρμο Νοβιέγι Κεσάδα, θα το κάνει για το «καλό της ανθρωπότητας».


ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΗ…Συμφωνα με την προφητεια του Αγιου Ανδρεα, ο Μέγας Αλέξανδρος εξεστράτευσε στην Ανατολή με αποστολή να κλείσει τις “πύλες” που είχαν ανοίξει.
Στην επαρχία Ζαμπούλ του Αφγανιστάν δεσπόζει στην πόλη το Κάστρο, κτισμένο πριν από 2.300 χρόνια από τον Μέγα Αλέξανδρο.
Το έκτισε ο Στρατηλάτης κατά την πορεία του από το Αφγανιστάν στην Ινδία. Παρέμεινε εκεί για τρία χρόνια. Δεν έμεινε όμως το Κάστρο αχρησιμοποίητο.
Πολλοί στρατοί έκτοτε χρησιμοποίησαν το οχυρό για στρατιωτικούς σκοπούς, το ίδιο γίνεται και σήμερα. Βρετανοί, Ρώσοι, και σήμερα Αμερικανοί
και Αφγανοί στρατιώτες το χρησιμοποιούν ως οχυρωμένο κατάλυμα.Ή ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ…
ΤΩΡΑ ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ ΔΙΠΛΟ ΕΨΙΛΟΝ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ-ΚΡΗΤΗ…ΔΙΠΛΟ ΕΨΙΛΟΝ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ…ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΠΥΛΩΝ…ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΣΩΝ ΚΑΙ ΤΟΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ… ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ…ΤΟΓΙΟ;

ΠΗΓΗ

Ο Ερμης ειναι ξεχωριστος (VIDEO)

Advertisement

Φλόριδα

Οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι Άρης, Γη, Ερμής και Αφροδίτη είναι «αδέλφια» διαθέτοντας κοινό πλανητικό «DNA». Η εξερεύνηση του Ερμή από το σκάφος Messenger αποκαλύπτει ότι ο πλανήτης έχει ξεχωριστή σύνθεση και χαρακτηριστικά από τους άλλους βραχώδεις πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και ανήκει σε διαφορετικό κοσμικό «γενεαλογικό δέντρο»…

Μοναδικά χαρακτηριστικά και περίεργα φαινόμενα αποκαλύπτει η εξερεύνησή του
Δείτε το βίντεο της εξερεύνησης του Ερμή από το Messenger

Η σύγκρουση

Το μοναδικό διαστημικό ερευνητικό σκάφος που είχε επισκεφθεί τον Ερμή ήταν το Mariner 10 της NASA πριν από 35 χρόνια. Όμως είχε κάνει ένα σύντομο πέρασμα από τη γειτονιά του και φυσικά χωρίς να διαθέτει τα σημερινά προηγμένα συστήματα εξερεύνησης και έτσι κατάφερε να συλλέξει λίγα στοιχεία και μόνο από το 45% της επιφάνειάς του.

Το Messenger, ένα σκάφος σε μέγεθος αυτοκινήτου, εκτοξεύτηκε το 2004 και τον περασμένο Μάρτιο τέθηκε σε τροχιά γύρω από τον Ερμή έχοντας ως αποστολή την πλήρη χαρτογράφηση και εξερεύνησή του. Η ανάλυση των στοιχείων που έχει μέχρι τώρα καταγράψει το Messenger επιβεβαιώνουν τις υποψίες που είχαν ορισμένοι επιστήμονες ότι ο Ερμής σχηματίστηκε και εξελίχθηκε διαφορετικά από ό,τι οι υπόλοιποι βραχώδεις πλανήτες και δείχνει ότι στην επιφάνειά του λαμβάνουν χώρα ιδαίτερες γεωλογικές διεργασίες.

Μια πρώτη εκτίμηση που κάνουν οι επιστήμονες είναι ότι ο Ερμής «απώλεσε» τα εξωτερικά στρώματα της επιφάνειάς του μετά από την πτώση ενός γιγάντιου αστεροειδούς πάνω σε αυτόν.

Τα ηφαίστεια

Μια δεύτερη εκτίμηση που κάνουν οι επιστήμονες είναι ότι έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα έπαιξε κεντρικό ρόλο στον σχηματισμό και τη διαμόρφωση του Ερμή. Σύμφωνα με τους ειδικούς τα ηφαίστεια γέμισαν με «φρέσκα» υλικά τους αμέτρητους κρατήρες που υπήρχαν στην επιφάνεια. Επίσης υπάρχει έντονη παρουσία θείου, γεγονός που εξέπληξε τους επιστήμονες αφού ο Ερμής δημιουργήθηκε στην πιο ζεστή και μεγαλύτερης πυκνότητας περιοχή του ηλιακού μας συστήματος.

«Κανονικά σε τέτοιες συνθήκες ελαφρύτερα υλικά όπως το θείο δεν συγκρατούνται και χάνονται στο διάστημα. Το γεγονός ότι εξακολουθεί να υπάρχει θείο στην επιφάνεια σημαίνει ότι υπάρχει συνεχής γεωλογική διεργασία που το παράγει. Όπως φαίνεται ο Ερμής είναι πολύ πιο περίπλοκος από ό,τι πιστεύαμε μέχρι τώρα» αναφέρει ο Σον Σόλομον, του Ινστιτούτου Carnegie στην Ουάσιγκτον που είναι ο επικεφαλής της αποστολής.

«Ασύμμετρο» μαγνητικό πεδίο και πάγος

Η πιο ενδιαφέρουσα μέχρι στιγμής ανακάλυψη του Messenger είναι ότι ο Ερμής διαθέτει ένα ασύμμετρο μαγνητικό πεδίο το οποίο είναι για άγνωστους ακόμη λόγους πιο ισχυρό στο βόρειο ημισφαίριο από ό,τι στο νότιο. Το γεγονός αυτό κάνει πιθανή την παρουσία πάγου στους κρατήρες που βρίσκονται κοντά στους δύο πόλους και δεν τους βλέπει ποτέ ο Ήλιος.

Ο Ερμής είναι ο μόνος (εκτός από την Γη) βραχώδης πλανήτης που διαθέτει μαγνητικό πεδίο και οι επιστήμονες πιθανολογούν ότι αυτή η ασυμμετρία δεν είναι μόνιμη αλλά ότι απλά η εξερεύνηση και ο εντοπισμός του φαινομένου συνέπεσε με τη διαδικασία αντιστροφής του μαγνητικού πεδίου η οποία λαμβάνει χώρα κατά καιρούς και στην Γη.

«Είναι στην ουσία σαν βλέπουμε ένα νέο πλανήτη αφού έχουμε πλέον στην διάθεση μας πλήθος καινούργιων και άγνωστων μέχρι τώρα στοιχείων» τονίζει ο Σόλομον. Το Messenger θα συνεχίσει για ακόμη οκτώ μήνες την εξερεύνηση του Ερμή και υπολογίζεται ότι στο τέλος θα έχει καταφέρει να ολοκληρώσει την χαρτογράφηση του 90%-95% της επιφάνειάς του.
ΠΗΓΗ

Advertisement