Άγνωστο αντικείμενο καταγράφεται από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (VIDEO)

Advertisement

Ένα άγνωστο φωτεινό αντικείμενο καταγράφεται από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.Το video δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουλίου του 2012.
DISCLOSURE

Αυτά Που Δεν Θέλω να Πιστέψω από Τον Σωκράτη (VIDEO)

Advertisement

Αυτά Που Δεν Θέλω να Πιστέψω από Τον Σωκράτη

Αποσπάσματα από τους λόγους του και τα πιστεύω του Σωκράτη, που δεν υπάρχουν αλλού σε βίντεο.

Ηλιακός ανεμοστρόβιλος (VIDEO)

Advertisement

Εικόνες και βίντεο ενός ασύλληπτα μεγάλου ηλιακού ανεμοστρόβιλου – τις πρώτες που έχουν καταγραφεί ποτέ- έδωσαν στη δημοσιότητα επιστήμονες. Ο ανεμοστρόβιλος είναι μάλιστα τόσο μεγάλος που θα μπορούσε να «καταπιεί» πέντε πλανήτες στο μέγεθος της Γης.
solar_tornado
Ο ηλιακός ανεμοστρόβιλος αποτελείται από υπέρθερμο αέριο, η θερμοκρασία του οποίου αγγίζει τους 50.000 με 2.000.000 βαθμούς Κελσίου
Οι εικόνες και το βίντεο παρουσιάστηκαν στο βρετανικό Εθνικό Συνέδριο Αστρονομίας του 2012, όμως κατεγράφησαν στις 25 Σεπτεμβρίου του 2001 χάρη στο τηλεσκόπιο AIA (Διάταξη Απεικόνισης της Ατμόσφαιρας του ήλιου), που βρισκεται πάνω στο δορυφόρο Solar Dynamic Observatory (Ηλιακό Δυναμικό Παρατηρητήριο) της NASA.

Ο ανεμοστρόβιλος αποτελείται από υπέρθερμο αέριο, η θερμοκρασία του οποίου αγγίζει τους 50.000 με 2.000.000 βαθμούς Κελσίου. Μέσα σε διάστημα τριών ωρών, η κολοσσιαία μάζα μετακινήθηκε από την επιφάνεια του ήλιου σε ύψος 200.000 χιλιομέτρων, περίπου δηλαδή όση είναι η μισή ατμόσφαιρα μεταξύ Γης και σελήνης.
Η ταχύτητα των ανεμοστρόβιλων εδώ στη Γη μπορεί να φθάσει τα 150 χιλιόμετρα την ώρα. Τα αέρια των ηλιακών ανεμοστρόβιλων κινούνται ακόμη και με ταχύτητα 300.000 χιλιομέτρων την ώρα.
thunder Διάφορα στάδια του ηλιακού ανεμοστρόβιλου όπως καταγράφηκαν από το Πανεπιστήμιο του Aberystwyth
Σύμφωνα με τους ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Αμπεριστουιθ στην Ουαλία, οι οποίοι κατέγραψαν τις συγκλονιστικές εικόνες, τέτοιοι ανεμοστρόβιλοι συχνά προκύπτουν στη «ρίζα» στεμματικών εκτοξεύσεων μάζας, οι οποίες εάν κατευθυνθούν προς τη Γη, μπορούν να προκαλέσουν καταστροφές σε δορυφόρους ή ακόμη και βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. 
«Αυτός ο μοναδικός και εντυπωσιακός ανεμοστρόβιλος πρέπει να διαδραματίζει κάποιο ρόλο στη δημιουργία παγκόσμιων ηλιακών καταιγίδων», επισημαίνει ο Δρ. Χιου Μόργκαν, ο οποίος παρατήρησε το φαινόμενο.
«Ζώντας με ένα άστρο»
Επιστήμονες έχουν και στο παρελθόν δει μικρότερους ηλιακούς ανεμοστρόβιλους με τη βοήθεια άλλων δορυφόρων παρατήρησης του ήλιου. Ο Solar Dynamic Observatory είναι ο πρώτος δορυφόρος του προγράμματος Living With a Star της NASA, που έχει ως στόχο να «συνοδεύει» τον ήλιο επί τουλάχιστον πέντε χρόνια, στέλνοντας διαρκώς υλικό πίσω στη Γη, όπου ένας σταθμός εδάφους φτιαγμένος ειδικά γι’ αυτόν το σκοπό συλλέγει δεδομένα μέσω γεωσύγχρονης σύνδεσης.
«Κατανοώντας καλύτερα τον Ήλιο και το πώς λειτουργεί, θα είμαστε σε θέση να προβλέψουμε καλύτερα τον “καιρό έξω στο Διάστημα”, παρέχοντας πιο έγκαιρες προειδοποιήσεις για να προστατεύουμε τους αστροναύτες μας και τους δορυφόρους που βρίσκονται εκεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η NASA.

ΠΗΓΗ

Αυτό είναι το σχέδιό για το πως θα μας σκοτώσουν…(VIDEO)

Advertisement

 Τρομακτικό.Αυτό είναι το σχέδιό για το πως θα μας σκοτώσουν – Τα λέει άτομο μέσα απο την Elite ο George Green μεγαλοτραπεζίτης.
Δείτε με τι σχιζοφρενείς τρόπους θα το καταφέρουν.

Διαδώστε το βίντεο.

Όσο και να σας φαίνονται παραμύθια φαίνεται ότι είναι  η αλήθεια..
 

Ο τύπος τα έχει πει εδώ και καιρό και βγαίνουν αληθινά όσο τρελά και να ακούγονται..
 

Θα χρησιμοποιήσουν μέχρι και βόμβες Νετρονίων που έχουν κατασκευαστεί στο Ισραηλ..
 

Τραπεζίτες-Freemassons-πολιτικοί είναι πολύ διεστραμμένα άτομα που συμφωνούν με τον Κίσινγκερ ότι «είμαστε με πάρα πολλούς ανθρώπους στον πλανήτη» και πρέπει να τους εξαλείψουμε..

Ακούστε πως μιλάνε για τον κόσμο και τι τρελούς τρόπους θα χρησιμοποιήσουν για να μας εξοντώσουν.
Δεν θα το πιστεύεται αλλά είναι αλήθεια..
Ξυπνάτε γιατί είναι είδη αργά…Δειτε παρακάτω..

Δεν προσπαθούν να κρυφτούν πια η να φιμώσουν φωνές γιατί έχουνε μπει στο τελευταίο στάδιο όπου δεν υπάρχει επιστροφή και κανείς πια δεν μπορεί να κάνει τίποτα..
 

Το μόνο καλό είναι ότι και τα περισσότερα άτομα τραπεζίτες,πολιτικοί,δημοσιογράφοι,επιχειρηματίες και άλλα άτομα που βοήθησαν στο στήσιμο αυτού του τρελού σχεδίου της N.W.O θα εξαφανιστούν και αυτοί και δεν έχουν καταλάβει τίποτα.

ΠΗΓΗ

Που υπάρχει εξωγήινη ζωή στο διάστημα; (VIDEO)

Advertisement

Διεθνής ομάδα επιστημόνων μελέτησε τις συνθήκες που επικρατούν σε πλανήτες και φεγγάρια εντός και εκτός του ηλιακού μας συστήματος και δημιούργησαν έναν κατάλογο με εκείνους στους οποίους υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να έχουν αναπτυχθεί κάποιες μορφές ζωής. Στις πρώτες θέσεις του καταλόγου είναι ο δορυφόρος του Κρόνου, Τιτάνας και ο πλανήτης Gliese 581g που βρίσκεται στον αστερισμό του Ζυγού. 

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δύο δείκτες στην μελέτη τους, έναν που αφορούσε ομοιότητες με τις γήινες συνθήκες και έναν σχετικό με συνθήκες που δεν υπάρχουν στην Γη αλλά θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη και συντήρηση κάποιων μορφών ζωής.

«Το πρώτο ερώτημα είναι αν οι συνθήκες που επικρατούν στη Γη υπάρχουν και σε άλλους κόσμους γεγονός κρίσιμο από τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι οι γήινες συνθήκες ευνοούν την ύπαρξη της ζωής. Το δεύτερο ερώτημα είναι αν οι συνθήκες που επικρατούν σε άλλους πλανήτες μπορούν να υποστηρίξουν μορφές ζωής που μπορεί να μην είναι γνωστές σε εμάς» αναφέρει ο Dr Dirk Schulze-Makuch, του Πολιτειακού Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον, μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Οι ερευνητές έφτιαξαν τον κατάλογο των κόσμων που πιθανώς φιλοξενούν ζωή λαμβάνοντας υπόψη μια σειρά δεδομένων όπως αν πρόκειται για βραχώδεις ή αέριους πλανήτες, το είδος της επιφάνειάς τους (π.χ αν είναι παγωμένη) αν διαθέτουν ατμόσφαιρα, αν διαθέτουν μαγνητικό πεδίο, αν διαθέτουν οργανικές ενώσεις και αν υπάρχουν εκεί διαλύτες σε υγρή μορφή οι οποίοι επιτρέπουν χημικές αντιδράσεις και διεργασίες που συνδέονται με τη δημιουργία ζωής.

Οι ερευνητές δημιούργησαν ένα κατάλογο με τους κόσμους που έχουν αυξημένες πιθανότητες να διαθέτουν ήδη ή να μπορούν να αναπτύξουν στο μέλλον κάποιες μορφές ζωής. Όσον αφορά το ηλιακό μας σύστημα το πιθανότερο σημείο που μπορεί να υπάρχει ή να υπάρξει ζωή αργότερα είναι ο Τιτάνας. Η εξερεύνηση του Τιτάνα από το διαστημικό σκάφος Cassini αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε μια μορφή που μοιάζει με εκείνη που βρισκόταν η Γη στα πρώιμα στάδια της ύπαρξης της.Βασικότερο γεωλογικό χαρακτηριστικό του Τιτάνα είναι οι μεγάλες λίμνες μεθανίου οι οποίες σύμφωνα με τους επιστήμονες εξατμίζονται δημιουργώντας νέφη τα οποία στη συνέχεια ρίχνουν υπό μορφή βροχής υδρογονάνθρακες στην επιφάνεια «ζωντανεύοντας» εκ νέου τις λίμνες.
 
Το Cassini εντόπισε κάποιες βιοχημικές αντιδράσεις οι οποίες θα μπορούσαν να προέρχονται από την παρουσία εξωτικών μορφών μικροβιακής ζωής που έχουν καταφέρει να αναπτυχθούν και να επιβιώνουν στον δορυφόρο του Κρόνου. Σύμφωνα με την μελέτη ο Άρης και ο Ερμής είναι μετά τον Τιτάνα τα πιθανότερα σημεία ύπαρξης ζωής στο ηλιακό μας σύστημα.
 
Από τους περίπου 600 πλανήτες που έχουν ανακαλυφθεί έξω από το ηλιακό μας σύστημα εκείνος που σύμφωνα με την μελέτη συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να διαθέτει ζωή είναι ο Gliese 581g.
 
Πρόκειται για έναν πλανήτη που βρίσκεται σε απόσταση 20.5 ετών φωτός από εμάς και ανήκει σε ένα ηλιακό σύστημα που αποτελείται από 4 (πιθανώς και 5) πλανήτες. Άλλος ένας πλανήτης με υψηλές πιθανότητες για ύπαρξη ζωής είναι ο HD 69830d, ένας πλανήτης αερίου στο μέγεθος του Ποσειδώνα που βρίσκεται στον αστερισμό της Πρύμνης σε απόσταση περίπου 1400 ετών φωτός από εμάς.

Το τελος της υπερσυμμετριας; (VIDEO)

Advertisement

Βομβάη

Τα περιθώρια για τη θεωρία της υπερσυμμετρίας στενεύουν πλέον ασφυκτικά καθώς τα πειράματα που διεξάγονται στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών στη Γενεύη δεν έχουν ανιχνεύει ως τώρα κανένα σημείο … ζωής της.

Τα πειράματα στο CERN δεν έχουν βρει ως τώρα στοιχεία που την αποδεικνύουν προβληματίζοντας τους φυσικούς
Το τέλος της υπερσυμμετρίας;
Η υπερσυμμετρία δεν έχει δώσει δείγματα ζωής ούτε στο ATLAS _ από όπου η σύγκρουση που απεικονίζεται εδώ _ ούτε στο Beauty ούτε στα άλλα πειράματα που την αναζητούν στον LHC του CERN. Credit: ATLAS team.

Η μέχρι τώρα άκαρπη αναζήτηση δειγμάτων ύπαρξης του μποζονίου Χιγκς και των άλλων υπερσυμμετρικών σωματιδίων ενδέχεται να καταφέρει θανάσιμο πλήγμα στη συγκεκριμένη θεωρία η οποία, αν και πειραματικά αναπόδεικτη, πρόσφερε ως τώρα την απάντηση σε θεμελιώδη κενά της Φυσικής.

Όταν τα πειράματα στον LHC ξεκινούσαν, η επιστημονική κοινότητα είχε δώσει στην πολυπόθητη απόδειξη προθεσμία ως το 2012. Ηδη ωστόσο κάποιοι σκεπτικιστές _ και όχι μόνο _ αρχίζουν να μιλούν για το τέλος μιας πραγματικά ωραίας θεωρίας.

Σε πολύ δύσκολη θέση

Τα δεδομένα του LHC Beauty (LHCb), ενός από τα τέσσερα βασικά πειράματα που διεξάγονται στον επιταχυντή, παρουσιάστηκαν στο συνέδριο Lepton Photon στη Βομβάη και δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες. «Φέρνουν πραγματικά την υπερσυμμετρία σε πολύ δύσκολη θέση» όπως παραδέχθηκε η εκπρόσωπος του πειράματος Τάρα Σιαρς του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ.

Η απλούστερη εκδοχή της θεωρίας, η οποία διατυπώθηκε πριν από δυο δεκαετίες, προβλέπει ότι εκτός από τα γνωστά υποατομικά σωματίδια υπάρχουν παρόμοια «υπερσωματίδια» με ελαφρώς διαφορετικά χαρακτηριστικά. Το πείραμα Beauty είχε ως στόχο την έμμεση απόδειξή της μέσω της ανίχνευσης μεταβολών στην κατάρρευση των μεσονίων β οι οποίες θα μαρτυρούσαν τη ύπαρξη των υπερσυμμετρικών σωματιδίων.

Οι μεταβολές αυτές δεν ανιχνεύθηκαν και το γεγονός, σε συνδυασμό με την αποτυχία των δυο άλλων βασικών πειραμάτων του LHC να εντοπίσουν άμεσα τα υπερσωματίδια, δυσκολεύει ιδιαίτερα τα πράγματα για την υπερσυμμετρία..

«Υπερθάνατος» ή κενά στην κατανόηση;

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε δεκτή με μεγάλη απογοήτευση από την επιστημονική κοινότητα. Κάποιοι μιλούν για το ολοκληρωτικό τέλος της θεωρίας άλλοι όμως αντιτάσσουν ότι ίσως δεν έχουμε κατανοήσει πλήρως τη θεωρία επισημαίνοντας ότι οι πιο σύνθετες εκδοχές της δεν έχουν ακόμη εξεταστεί πειραματικά. Ολοι πάντως συμφωνούν ότι, αν υπήρχε κάποιο στοιχείο υπέρ της, αυτό θα έπρεπε ως τώρα να έχει φανεί στα πειράματα.

«Το γεγονός ότι δεν έχουμε δει ως τώρα κανένα στοιχείο μας λέει είτε ότι υπάρχουν κενά στην κατανόησή μας ή ότι η υπερσυμμετρία είναι λίγο διαφορετική από ό,τι νομίζαμε ή ενδεχομένως  και ότι δεν υπάρχει καθόλου» δήλωσε στο BBC ο Τζόρνταν Νας του Imperial College, ο οποίος εργάζεται σε ένα από τα πειράματα.

Από την πλευρά του ο Τζόζεφ Λύκεν του εργαστηρίου Fermilab του Σικάγου _ όπου κατά σύμπτωση αυτές τις ημέρες διεξάγεται το ετήσιο συνέδριο των θεωρητικών της υπερσυμμετρίας _ δήλωσε απογοητευμένος. «Υπάρχει μια αυξανόμενη ανησυχία στις συζητήσεις μας» είπε. «Είναι μια όμορφη ιδέα. Εξηγεί τη σκοτεινή ύλη, εξηγεί το μποζόνιο Χιγκς, εξηγεί ορισμένες πλευρές της Κοσμολογίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει και ότι είναι σωστή. Ισως θα πρέπει να αρχίσουμε από την αρχή και να βρούμε μια νέα κατεύθυνση».

ΠΗΓΗ

Advertisement