Βίντεο-ντοκουμέντο από την βομβιστική επίθεση στην Τουρκία – Άνθρωποι τινάζονται στον αέρα

Advertisement

Ένα πολύ σκληρό βίντεο βγήκε στο φως της δημοσιότητας με την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση που έγινε πριν λίγο στην Τουρκία όταν χτυπήθηκαν -προφανώς από τζιχαντιστές- μέλη φιλοκουρδικού κόμματος που συγκέντρωνε εθελοντές για να πάνε να πολεμήσουν στη Συρία.

Η Τουρκία ως γνωστόν βοηθάει με ποικίλους τρόπους τους τζιχαντιστές στη Συρία, είτε με οπλισμό είτε με φανατικούς. Επί του πρακτέου το ISIL στην Τουρκία βρίσκεται σε φιλικό έδαφος.

Πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση μπροστά από το Πολιτιστικό Κέντρο στην Sanliurfa Suruç στο νότο της Τουρκίας. Η έκρηξη προκάλεσε νεκρούς και τραυματίες. Πολλά ασθενοφόρα κατευθύνθηκαν προς το σημείο της επίθεσης. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε κήπο δίπλα από το Πολιτιστικό Κέντρο Amara.

Επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας με εκρηκτικά.Σύμφωνα με τον τοπικό υπεύθυνο του DBP (φιλοκουρδικού) η επίθεση είχε περί τα 50 θύματα ενώ τα τοπικά μέσα μιλούν για 20 νεκρούς.

Το Suruç βρίσκεται στην Νοτιοανατολική Ανατολία στα νοτιοδυτικά της επαρχίας Σανλιούρφα κοντά στα σύνορα με Συρία

Δεκάδες εθελοντές, οι οποίοι σχεδιάζουν να επισκεφθούν το Κομπάνι για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμησή του στοχεύθηκαν σε αυτήν την επίθεση αυτοκτονίας στην συνοριακή πόλη της Τουρκίας.Έδιναν συνέντευξη τύπου στο χώρο.

Οι αρχικές εκθέσεις υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 20 τραυματίστηκαν.Τα σώματα κυρίως γυναικόπαιδων είναι διάσπαρτα στο έδαφος.Πιθανολογείται ότι ο δράστης ήταν βομβιστής αυτοκτονίας της ISIS.

Υπήρξαν αναφορές ότι 300 άτομα, κυρίως νέοι, οι οποίοι ήταν μέλη της Ομοσπονδίας των Ενώσεων Σοσιαλιστικής Νεολαίας (SGDF) που θα λάμβαναν μέρος σε θερινή εθελοντική δράση για το Κομπάνι επίσημα και σε πολεμική δράση ανεπισημα, είχαν συγκεντρωθεί στο πολιτιστικό Κέντρο.

Πηγή: defencenet.gr

Advertisement