Βολιβία: Το μυστηριώδες νεκροταφείο τρένων σε υψόμετρο 3.700 μέτρων

Advertisement

Στην καρδιά της νότιας Βολιβίας, σε υψόμετρο 3.700 μέτρων, βρίσκεται ένα μυστηριώδες νεκροταφείο τρένων, που έχει γίνει αξιοθέατο για τους τουρίστες.

Τα κουφάρια των τρένων του 190ου αιώνα, είναι κοντά στις μεγαλύτερες αλικές του κόσμου, στην πόλη Ουγιούνι (Uyuni), που δέχεται 60.000 επισκέπτες τον χρόνο, που πηγαίνουν για να δουν τόσο τις τις αλικές, όσο και τα σκουριασμένα βαγόνια.

Ο Αυστραλός φωτογράφος Κρις Στάρινγκ (Chris Staring ), πήγε στην περιοχή όπου βρίσκονται περισσότερες από 100 ατμομηχανές, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της αποσύνθεσης, λόγω των καιρικών συνθηκών, αλλά και των βανδαλισμών.

Όπως λέει ο Staring: «Οι περισσότερες από τις ατμάμαξες του 19ου αιώνα εισήχθησαν από τη Βρετανία, και είχαν σχεδιαστεί για το βρετανικό κλίμα. Αν και κατασκευάστηκαν για να αντέχουν τις σκληρές καιρικές συνθήκες, οι ατμομηχανές αποδείχθηκε πως δεν μπόρεσαν να αντέξουν στα μεγάλα υψόμετρα, τους ισχυρούς αλμυρούς ανέμους και τις ακραίες θερμοκρασίες στη Βολιβία και τη Χιλή».

Σήμερα, τα περισσότερα από τα τρένα έχουν διαλυθεί για παλιοσίδερα και τα μέρη που έχουν μείνει προσφέρονται για ιδιαίτερη φωτογράφιση από τους τουρίστες.

Ο Staring τράβηξε τις φωτογραφίες του λίγες ώρες πριν το ηλιοβασίλεμα, καθώς θεωρεί πως η ατμόσφαιρα εκείνη την ώρα είναι εκπληκτική, με τα έντονα χρώματα του ουρανού και τις αχτίνες του ήλιου να «κοκκινίζουν» τα σκουριασμένα τρένα.

train1

train2

train3

train4

train5

train6

train7Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement