Βρέθηκε αρχαία τειχισμένη πόλη στον πλανήτη Άρη; [Βίντεο]

Advertisement

Ένα βίντεο που έχει ανέβει στο YouTube έχει προκαλέσει μια έντονη συζήτηση σχετικά με το αν θα μπορούσε στην πραγματικότητα αυτό που βλέπουμε να είναι απομεινάρια ενός πρώην αρχαίου εξωγήινου οικισμού στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη.

Οι εικόνες που λήφθηκαν από το δορυφόρο της NASA Mars Reconnaissance Orbiter, που εκτοξεύθηκε από το ακρωτήριο Κανάβεραλ το 2005 για να αναζητήσει στοιχεία νερού στην επιφάνεια του Κόκκινου πλανήτη.

Το βίντεο περιλαμβάνει μια σειρά από εναέριες απόψεις που φαίνεται να παρουσιάζουν διαβρωμένους θόλους, οι οποίοι περιβάλλονται από σχεδόν κυκλικά δαχτυλίδια, τα οποία έχουν περιγραφεί ως τα απομεινάρια τειχών γύρω από κτίρια.

Αρχαία τειχισμένη πόλη που βρέθηκε στον πλανήτη Άρη

Η υποτιθέμενη αρχαία πόλη στον πλανήτη Άρη σε σύγκριση με έναν αρχαίο χώρο ταφής στη Γη.

Αρκετοί θεατές είναι πεπεισμένοι ότι πρόκειται για παρόμοια αρχαία ερείπια που έχουν βρεθεί και στη Γη, και ένα σχόλιο αναφέρει, «Υπάρχουν παρόμοιες δομές με αυτές σε ορισμένες περιοχές στη Νότια Αφρική

Άλλοι πάλι κάνουν λόγο ότι είναι παρόμοια με αρχαία ρωμαϊκά ερείπια, ενώ αμφισβητούν το γεγονός ότι πρόκειται για κρατήρες από μετεωρίτες λόγο του σχήματος πενταγώνου που έχουν οι αινιγματικοί σχηματισμοί.

© Αποκάλυψη

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement