Βρέθηκε  μετεωρίτης μεγαλύτερος από την ιστορία της Γης

Advertisement

Ένα κομμάτι μετεωρίτη που πιστεύεται ότι είναι μεγαλύτερος από ό, τι η ίδια η Γη έχει ανακαλυφθεί στην Αυστραλία. Όλα ξεκίνησαν στις 27 Νοεμβρίου 2015, όταν το θραύσμα συγκρούστηκε με την επιφάνεια της Γης από το διάστημα.

Ντόπιοι από τις περιοχές William Creek και Marree της Νότιας Αυστραλίας ήταν μάρτυρες, και το εντόπισαν από το Δίκτυο Desert Fireball (DFN) – μια σειρά από συνδεδεμένες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές που παρακολουθούν τους ουρανούς πάνω από το Outback και είναι σε θέση να αναζητήσουν τα ίχνη των εισερχόμενων μετεωριτών. Μόλις ο βράχος είχε εντοπιστεί, άρχισε ο αγώνας για να το βρουν.

Μετά από κάποια ανάλυση εικόνας, τριγωνισμούς, και άλλους υπολογισμούς, η αναζήτηση έδειξε την περιοχή Kati Thanda-λίμνη Eyre – το χαμηλότερο φυσικό σημείο στο Αυστραλία. Ένα μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος και ένα επανδρωμένο αεροσκάφος χρησιμοποιήθηκαν για να καθοδηγήσουν την ομάδα της  DFN, τον Phil Bland και Robert Howie- γεωλόγοι από το Πανεπιστήμιο Curtin, στο σωστό σημείο.

Μετά από 3 μέρες αναζήτηση, βρήκαν: ένα πέτρωμα 1,7 kg σε λίμνη λάσπης, περίπου 42 cm  κάτω από την επιφάνεια. Σύμφωνα με τους εξερευνητές, ο μετεωρίτης θραύσμα είναι ένα χονδρίτης ή πετρώδης μετεωρίτης που εκτιμούν ότι είναι πάνω από 4,5 δισεκατομμυρίων ετών .

Η ανακάλυψη θα πρέπει να μας διδάξει περισσότερα για την προέλευση του Σύμπαντος. Αυτός ο μετεωρίτης πιστεύουν προήλθε από κάπου μεταξύ του Άρη και του Δία, και τώρα η σοβαρή δουλειά της  μελέτης του αντικειμένου μπορεί να αρχίσει.


Πηγή

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement