Wikileaks διαρρέει βίντεο των αμάχων που έχουν σκοτωθεί στη Βαγδάτη. Απίστευτο!

Advertisement

Wikileaks λαμβάνει και αποκρυπτογραφεί αυτό το ακυκλοφόρητο βίντεο από ένα ελικόπτερο Apache των ΗΠΑ το 2007. Δείχνει ανθρώπους που υποτίθεται ότι είναι αντάρτες, αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν Reuters (δημοσιογράφοι) οι Namir Noor-Eldeen 22 (των οποίων η κάμερα νόμισαν ότι ήταν όπλο),ο οδηγός Saeed Chmagh 40, και αρκετοί άλλοι, πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν σε μια δημόσια πλατεία στην ανατολική Βαγδάτη . Μετά την αρχική λήψη, άοπλη ομάδα ενηλίκων παιδιών σε ένα minivan φθάνει στη σκηνή, σε μια προσπάθεια να μεταφέρουν τους τραυματίες. Η επίσημη ανακοίνωση του στρατού δεν αποκάλυψε πώς οι δημοσιογράφων σκοτώθηκαν, και δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν. Κοντά στο τέλος του βίντεο, ένας τύπος με ένα ΑΚ-47 πηγαίνει σε ένα κτίριο,και πυροβολεί το πρώτο βλήμα θα δείτε χτυπάει έναν αθώο από τους πεζούς περπατώντας στο πεζοδρόμιο μπροστά από το κτίριο,και ακούτε το στρατιώτη να λέει «Nice shot»(ωραία βολή)
Wikileaks κυκλοφόρησε αυτό το βίντεο με αντίγραφα και ένα σύνολο συνοδευτικών εγγράφων στις 5 Απριλίου 2010,  http://collateralmurder.com

Το πιο σημαντικό, να ακούσετε τους στρατιώτες σαν έπαιζαν ένα τηλεοπτικό παιχνίδι.Είναι σαν να μην έχουν σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή. Καταλαβαίνω ότι οι στρατιώτες έχουν μια διαφορετική νοοτροπία όταν αναλαμβάνουν μάχη για να ολοκληρώσουν το έργο τους. Όμως, τα σχόλια που θα ακούσετε σε αυτό το βίντεο υπερβαίνει ό, τι μπορείτε να φανταστείτε. Unreal! 

Ο Namir ήταν γνωστός και ταλαντούχος φωτογράφος που προσλήφθηκε από την αμερικανική βάση ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters για τις γνώσεις του για την περιοχή και είναι σε θέση εμπιστοσύνης με τους λεγόμενους αντάρτες. Είχε επίσης τη φήμη ότι είναι γρήγορος δημιουργώντας ενόχληση για τις κατοχικές δυνάμεις. Ο Saeed είχε προσληφθεί ως οδηγός και σταθεροποιητής του.
  Μετά από αιτήματα από το Reuters, το περιστατικό ερευνήθηκε και ο στρατός των ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ενέργειες των στρατιωτών, ήταν δίκαιες λόγο των ένοπλων συγκρούσεων και των δικών τους «κανόνων εμπλοκής». Τοπική ιρακινή αστυνομία ανέφερε το θάνατο, ως αποτέλεσμα ενός «τυχαίου αμερικανικού βομβαρδισμού», ενώ ο αμερικανικός στρατός είπε ότι είχαν πεθάνει κατά τη διάρκεια μιας συμπλοκή με τους αντάρτες. Υπήρχε σύγχυση μεταξύ των τοπικών μάρτυρων, επειδή κανείς δεν είχε δει αντάρτες στην περιοχή εκείνη την ημέρα και λίγοι άνθρωποι είχαν την παραμικρή ιδέα για το τι συνέβαινε.

Το Reuters ζήτησε την πρόσβαση στο ελικόπτερο Apache gunships για το βίντεο. Την Κάμερα του Namir και αντίγραφα των γραπτών του και μαρτυρίες όλων όσοι ήταν παρόντες. Κατά την εξέταση της μηχανής η ψηφιακή κάρτα ήταν ακόμα μέσα. Οι εικόνες δεν έδειξαν αντάρτες .

«Και οι δύο ο Namir και ο Saeed ήταν μεταξύ των τριών δημοσιογράφων που σκοτώθηκαν εκείνη την εβδομάδα, και ένας τρίτος, απροσδιόριστος άνθρωπος που εργάζεται ως μεταφραστής είχε σκοτωθεί την ίδια εβδομάδα με αποτέλεσμα το σύνολο των θανάτων του Reuters να είναι πέντε από την εισβολή το 2003. Δύο άλλοι άνδρες Reuters, ένας Παλαιστινιακός και ένας της Ουκρανίας είχαν επίσης σκοτωθεί από αμερικανικά στρατεύματα. Σε κάθε περίπτωση, οι αμερικάνικοι στρατιωτικοί εκπρόσωποι επέμεναν ότι ενήργησαν νόμιμα. »  πηγή

Περίπου 15 άνθρωποι δολοφονήθηκαν από το στρατό των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων ήταν δύο παιδιά και δύο δημοσιογράφοι, οι οποίοι όλοι θεωρήθηκαν παράπλευρες απώλειες. Αυτό που πραγματικά πρέπει να σας κάνει έξαλλους είναι ότι αυτό είναι μόνο ένα πρωί στο Ιράκ και μόνο ένα από τα χιλιάδες των διαβαθμισμένων βίντεο.

Τρομοκρατία – 
      «Η παράνομη χρήση ή την απειλή χρήσης βίας ή βίας από πρόσωπο ή μια οργανωμένη ομάδα εις βάρος ατόμων ή της περιουσίας με την πρόθεση να ασκηθεί εκφοβισμός ή καταπίεση στις κοινωνίες ή κυβερνήσεις, συχνά για ιδεολογικούς ή πολιτικούς λόγους».   thefreedictionary.com

Παρακαλώ, λοιπόν, που είναι οι τρομοκράτες πραγματικά; Αθώοι άνθρωποι σκοτώνονται καθημερινά, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, όλα στο όνομα της «Δημοκρατία και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Δεν λειτουργεί σαν αυτό που καταστρέφει την ανθρωπότητα; Μπορείτε να καταλάβετε τώρα το μίσος προς την Αμερική; 

 «Αυτό το είδος των πραγμάτων συμβαίνει εκεί κάθε μέρα». Πρέπει όλοι να ακούσουν και να μάθουν τι πραγματικά συμβαίνει εκεί πέρα.

Νιώθω τόσο μεγάλη θλίψη για τους αθώους ανθρώπους στη Μέση Ανατολή, οι οποίοι σκοτώνονται από αυτόν τον πόλεμο. Οι κανόνες εμπλοκής φαίνεται να έχουν ριχτεί έξω από το παράθυρο. Προσπαθήστε να φανταστείτε αν αυτό ήταν η γειτονιά σας, και ήταν φίλοι και η οικογένειά σας θεωρούνται παράπλευρες απώλειες. Τι θα σκεφτεί ο λαός και η κυβέρνησή τους.
Μην πιστεύετε ό, τι η κύρια ροή πολυμέσων σας λέει, έστω και αν είναι αλήθεια, το μεγαλύτερο μέρος τους είναι να σας απομακρύνει από την αλήθεια.Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ο κόσμος μπορεί να μην είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται.
Κάντε την δική σας έρευνα για να βρείτε την αλήθεια και να κατακτήσετε την γνώση που χρειάζεται για να ελευθερωθεί ο νους σας από τον συμβατικό τρόπο σκέψης που μας έχουν διδάξει.
Κατακτήστε τον νου σας.
ask2use: Υποχρεωτική αναφορά πηγήςΟ δημιουργός σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή, ως ηλεκτρονική διεύθυνση (URL) ολόκληρου του άρθρου.

Advertisement