Στη δημοσιότητα τα X-Files της Αυστραλίας

Advertisement

Απόρρητα έγγραφα των τελευταίων 30 χρόνων, που αφορούν σε εμφανίσεις αγνώστων ιπτάμενων αντικειμένων, έδωσαν στη δημοσιότητα τα Εθνικά Αρχεία της Αυστραλίας.

Στη δημοσιότητα τα X-Files της Αυστραλίας
Στα αυστραλιανά X Files υπάρχουν πολυάριθμες αναφορές πιλότων της πολεμικής αεροπορίας, οι οποίοι συναντήθηκαν με UFO κατά τη διάρκεια πτήσεων. Επίσης, υπάρχουν καταγραφές περίεργων αντικειμένων από ραντάρ.

Όμως, η μόνη φωτογραφία που υπάρχει στο αρχείο χρονολογείται από τον Μάιο του 1983, όταν στην περιοχή του Bendigo περίεργα φώτα έκαναν την εμφάνισή τους στον ουρανό. Ένας 17χρονος -τότε- ραδιοφωνικός παραγωγός είχε λάβει αμέτρητα τηλεφωνήματα από ακροατές, οι οποίοι ήταν όλοι τους μάρτυρες του λαμπερού αντικειμένου, που αιωρούνταν στον ουρανό.

Ο παραγωγός Μάικ Έβανς βγήκε έξω και είδε και ο ίδιος τα φώτα. Τη φωτογραφία, που είναι και το μοναδικό ντοκουμέντο του μυστήριου περιστατικού, την τράβηξε ο ίδιος.

ΠΗΓΗ

Βρετανικα X-files

Advertisement

Και τι δεν έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς ο πλανήτης Γη: από «δαχτυλίδια» και «τσούχτρες» έως περίεργα ιπτάµενα οχήµατα
σε σχήµα τσιγάρου ή ντόνατς. Τέτοιου είδους περιγραφές, σκίτσα και φωτογραφίες εξωγήινων όντων περιλαµβάνονται στους 35 φακέλους που έδωσε στη δηµοσιότητα το βρετανικό υπουργείο Αµυνας, το οποίο οµολογουµένως εξέτασε κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Απόδειξη ότι στις περίπου 8.500 σελίδες, οι οποίες σηµειωτέον αφορούν (µόνο) την περίοδο 1997 – 2005, δεν περιλαµβάνονται µόνο οι περιγραφές των αυτoπτών µαρτύρων, αλλά και οι απαντήσεις του υπουργείου. Η συγκεκριµένη φωτογραφία τραβήχτηκε από συνταξιούχο της Αεροπορίας των βρετανικών ενόπλων δυνάµεων τον Απρίλιο του 2004, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στη Σρι Λάνκα. «Παρατήρησα στον ουρανό µια διαφορετική ακτινοβολία. Περίπου ένα λεπτό αργότερα ακούστηκε µια βροντή και µετά εµφανίστηκε ένα δαχτυλίδι σαν ντόνατς», έγραφε στο συνοδευτικό του σηµείωµα. Και το υπουργείο, που «έσκυψε» πάνω από τη µαρτυρία του, τον συµβούλευσε να επικοινωνήσει µε την τοπική κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ

Ανοιχτά στο κοινό τα X-Files της Γαλλίας

Advertisement

Πριν μετρικούς μήνες άρχισε να λειτουργεί ιστοσελίδα της γαλλικής διαστημικής υπηρεσίας, όπου τεκμηριώνονται περισσότερες από 1.600 θεάσεις ΑΤΙΑ, σε διάστημα πέντε δεκαετιών. Έτσι, η Γαλλία γίνεται η πρώτη χώρα που δημοσιοποιεί τους φακέλους που σχετίζονται με άγνωστα φαινόμενα.

Τα online αρχεία, που θα ανανεώνονται κάθε φορά που αναφέρεται καινούργια περίπτωση, καταλογογραφούν με λεπτομέρειες όλες τις υποθέσεις, από τις πιο ευεξήγητες έως αυτές που ακόμη και σήμερα συνεχίζουν να προκαλούν αμηχανία στους ειδικούς. «Είναι παγκόσμια πρωτιά», τονίζει ο Ζακ Πατενέ, επικεφαλής του γραφείου για τη μελέτη «αγνώστου ταυτότητας αεροδιαστημικών φαινομένων».

«Υποθέσεις σαν και αυτή της κυρίας που ανέφερε ότι είδε ένα αντικείμενο που έμοιαζε με ιπτάμενο ρολό χαρτιού υγείας, είναι σαφώς ανάξιες διερεύνησης», επισημαίνει ο Πατενέ. Αλλά πολλές άλλες που περιλαμβάνουν μαζικές θεάσεις σε τουλάχιστον μία περίπτωση το φαινόμενο αναφέρθηκε από χιλιάδες Γάλλους-, αποδείξεις -όπως σημάδια καψίματος- ή καταγραφές από ραντάρ πτήσεων και επιταχύνσεων που αψηφούν τους φυσικούς νόμους, λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.

Από τις 1.600 υποθέσεις που έχουν καταγραφεί από το 1954 και μετά, σχεδόν το 25% έχει χαρακτηριστεί ως «τύπου D», που σημαίνει ότι «παρά τα καλά ή πολύ καλά στοιχεία και τις αξιόπιστες μαρτυρίες, είμαστε αντιμέτωποι με κάτι που δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε», εξηγεί ο Πατενέ.

Παραδείγματος χάριν, στις 8 Ιανουαρίου 1981, έξω από μια κωμόπολη της νότιας Γαλλίας, ένας άνδρας που εργαζόταν στο χωράφι του, άκουσε ένα περίεργο συριστικό ήχο και είδε ένα αντικείμενο σε σχήμα δίσκου με διάμετρο 2,5 μέτρων να προσγειώνεται στο χωράφι του σε απόσταση περίπου 50 μέτρων. Όπως ανέφερε στους αστυνομικούς, ο γκρι ιπτάμενος δίσκος απογειώθηκε σχεδόν αμέσως, αφήνοντας σημάδια καψίματος. Οι ερευνητές τράβηξαν φωτογραφίες και στη συνέχεια συνέλεξαν και ανέλυσαν δείγματα. Μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί κάποια ικανοποιητική εξήγηση. Από την άλλη, οι περίπου χίλιοι μάρτυρες που κατέθεσαν ότι είδαν εκτυφλωτικά φώτα στον ουρανό, στις 5 Νοεμβρίου 1990, είχαν απλά δει το θραύσμα ενός πυραύλου που έπεφτε στην ατμόσφαιρα της Γης.

«Δεν έχουμε την παραμικρή απόδειξη ότι εξωγήινοι κρύβονται πίσω από τα ανεξήγητα φαινόμενα», λέει ο Πατενέ για να προσθέσει ότι «ούτε, όμως, έχουμε την παραμικρή απόδειξη ότι δεν κρύβονται». Η γαλλική διαστημική υπηρεσία δέχεται κάθε χρόνο 50-100 αναφορές για ΑΤΙΑ. Από αυτές, το 10% αποτελεί αντικείμενο επιτόπου ερευνών.

Άλλες χώρες, όπως η Μεγάλη Βρετανία και οι ΗΠΑ, συγκεντρώνουν πληροφορίες, λιγότερο ή περισσότερο συστηματικά, για αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα. Στις ΗΠΑ, πληροφορίες δίνονται μετά από σχετική αίτηση. «Ωστόσο εμείς αποφασίσαμε να το κάνουμε με άλλο τρόπο και να δημοσιοποιήσουμε τα πάντα στο κοινό». Στόχος είναι να γίνει πιο εύκολη η πρόσβαση σε επιστήμονες και άλλους ερασιτέχνες ερευνητές ΑΤΙΑ.

Advertisement