«Ξενάγηση» στον Πλανήτη Άρη ετοιμάζει η NASA

Advertisement

Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να δουν ανακατασκευασμένες διάφορες περιοχές του πλανήτη Άρη, χρησιμοποιώντας πραγματικές εικόνες από το Curiosity της NASA το οποίο εξερευνά τον Κόκκινο Πλανήτη από τον Αύγουστο του 2012.

Ένα βήμα πιο κοντά στον πλανήτη Άρη φέρνει την ανθρωπότητα η NASA. Η διαστημική υπηρεσία σχεδιάζει τη μετοίκηση του Κόκκινου Πλανήτη μέχρι το 2030, με ένα φιλόδοξο πρότζεκτ όμως σκοπεύει να εξοικειώσει τους ανθρώπους πολύ νωρίτερα.

Σε συνεργασία με τη Microsoft, η NASA δημιούργησε μία έκθεση του Άρη, που αποτελεί στην ουσία μια μίξη πραγματικότητας και εικονικής πραγματικότητας.

Η έκθεση με τίτλο «Προορισμός: Άρης», θα παρέχει στο κοινό μια ξενάγηση της επιφάνειας του γειτονικού πλανήτη με ξεναγό τον αστροναύτη, Buzz Aldrin.

nasa1_0

Οι ενδιαφερόμενοι θα επισκεφτούν ορισμένες περιοχές του Άρη που έχει ανακατασκευάσει η NASA χάρη στις φωτογραφίες που τράβηξε το διαστημικό όχημα Curiosity, που προσγειώθηκε και εξερευνά τον πλανήτη από τον Αύγουστο του 2012.

Ο Buzz Aldrin, αστροναύτης Apollo 11, ο οποίος έχει περπατήσει στη Σελήνη το 1969, θα συμβάλει με το ολόγραμμά του στην περιήγηση.

nasa2_0

«Εφόσον προετοιμαζόμαστε να δημιουργήσουμε ανθρώπινες αποικίες στον Άρη, το κοινό θα πρέπει να αποκτήσει μία εμπειρία ανάλογη με αυτή των αστροναυτών, έχοντας περπατήσει και μελετήσει το αρειανό έδαφος», επισημαίνει ο Dave Lavery, υπεύθυνος της εξερεύνησης του ηλιακού συστήματος στη NASA.

nasa3_0

Η ξενάγηση θα ξεκινήσει στο Κέντρο Επισκεπτών της NASA στη Φλόριντα, το καλοκαίρι.

nasa4

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement

Το ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.