«Ξύπνησε» το ηφαίστειο Rinjani στην Ινδονησία [Βίντεο]

Advertisement

Το όρος Rinjani στην Ινδονησία, εξερράγη στις 27 Σεπτεμβρίου του 2016 εκτοξεύοντας στάχτη στον ουρανό σε ύψος 2 χιλιομέτρων.

Η έκρηξη έλαβε χώρα στις 14:45 τοπική ώρα. Οι αρχές προετοιμάζουν περισσότερες από 300.000 μάσκες για τον τοπικό πληθυσμό.

Ο στρατός, η αστυνομία και οι τοπικές αρχές απομάκρυναν πολλούς τουρίστες και αναζητούσαν εκατοντάδες άλλους μετά την έκρηξη ηφαιστείου στην επαρχία της Δυτικής Νούσα Τενγκάρα στην κεντρική Ινδονησία, σύμφωνα με αξιωματούχο της υπηρεσίας εθνικών καταστροφών.

«Αρκετοί τουρίστες έχουν απομακρυνθεί και τώρα οι αρχές ‘χτενίζουν’ την επικίνδυνη περιοχή για να εντοπίσουν επισκέπτες», δήλωσε στο Xinhua ο αξιωματούχος. Σύμφωνα με την υπηρεσία εθνικών καταστροφών, η έκρηξη στο όρος Μπαρουτζάρι σημειώθηκε χθες, εκτοξεύοντας στάχτη στον ουρανό σε ύψος 2 χιλιομέτρων.

Συνολικά 333 ξένοι και 56 ντόπιοι τουρίστες επισκέπτονταν το ηφαίστειο όταν εξερράγη, δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο. Οι αρχές έχουν χαρακτηρίσει επικίνδυνη ζώνη μια περιοχή 3 χιλιομέτρων περιμετρικά του κρατήρα, σύμφωνα με τον ίδιο.

Στην Ινδονησία υπάρχουν πάνω 129 ενεργά ηφαίστεια.

© Αποκάλυψη

Advertisement